Известие

Collapse
No announcement yet.

Големият филм, наречен климатик, 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Големият филм, наречен климатик, 156

Здравейте колеги, отчаян съм . Историята е следната - като купих колата климатикът пееше {сигурно са я заредили с 200г. фреон за да я продадат} беше септември месец 2010г. след това стана студено и не съм го пускал, до май месец тази година. Естественно не тръгна, отидох при един приятел който се занимава с автоклиматици закачихме я и почнахме , но не можа да задаржи вакум открихме проблема 2 снадки пред предната лява гума около халогена някаде там, сменихме "О" пръстените пуснахме теста на ново задаржа вакум и я заредихме . Работи около месец и пак спря,онзи ден пак я гледахме и с УВ оцветителя видяхме едно място буквално улято там където трабичките влизат в купето има 2 "О" пръстена, отново всичко точно работи един ден и спря. Днес пак я оглеждахме но нищо не видяхме, няколко пъти я надухме с азот,но и това не помогна в разгадаването на проблема. Ако някой се е сбласквал с такав проблем и го е решил успешно и знае слаби места моля да сподели, че в тия жеги без климатик не става .

Вероятно имаш някъде съвсем дребен теч и то само при движение, и затова не можеш на място да го откриеш. Закарай я на хора които се занимават с климатици на алфи и ще ти го вкарат в час. моя година не работеше с подобни симптоми(държеше фреона 2-3 дни) защото все отлагах да я закарам, но от няколко дни си е ОК.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
      Вероятно имаш някъде съвсем дребен теч и то само при движение, и затова не можеш на място да го откриеш. Закарай я на хора които се занимават с климатици на алфи и ще ти го вкарат в час. моя година не работеше с подобни симптоми(държеше фреона 2-3 дни) защото все отлагах да я закарам, но от няколко дни си е ОК.
      сподели къде ти го излекуваха ,че май интереса е голям
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

При движение или не, все си изпуска и щеше да се види поне мазно петно 600г. за един ден това си е сериозен теч според мен

Comment

Е да ,но ако теча не е близо до нищо(тръби,радиатор и т.н.),фреона излита във въздуха,и няма как да се хване по петното,примерно.....
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Е мисля, че поне с УВ оцветителят ще се види къде е . Единственното което ме съмнява и не съм проверил е радиаторчето в купето

Comment

...в тоя случай,би трябвало да се усеща миризма...

Comment

А каква е миризмата

Comment

....ми на фреон...тежка е ,но бързо се разнася във въздуха....нещо като застоял въздух с химични включения...незнам как да го обясня,друго яче........

Comment

мммммм не, не ми е мирисало

Comment

..явно майстора ти,пропуска нещо...та да не береш ядове,по-добре се насочи към форумните сервизи....

Comment

това е пост на Даная:
                        Шайбата на компресора отпред омаслена ли е? Там изпуска най-вече при работа
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

Не е, там ако не се лъжа на оста има един семеринг

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                            това е пост на Даная:
                            Шайбата на компресора ще се омасли ако липсва една част от компресора, която е там за да "задържи" маслото при евентуален теч от осовото.
                            sigpic
                            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщение
                              Е мисля, че поне с УВ оцветителят ще се види къде е . Единственното което ме съмнява и не съм проверил е радиаторчето в купето
                              Днес един приятел ми сподели за същия проблем с климатика на колата си. Открили са теч на радиаторчето в купето със сензор-сонда която се пъха в духалките и отчита наличие на фреон. Потърси сервиз за климатици с такова оборудване.

Comment

Working...
                              X